14 MAI – Arată-ne Orașul Tău cu Vlad Eftenie

În luna MAI pregătim un workshop de fotografie urbană, organizat și susținut împreună cu fotograful Vlad Eftenie. Workshop-ul va avea loc la Orange Concept Store și are ca scop familiarizarea participanților față de fotografia urban/street. Aceștia vor participa la o discuție liberă cu Vlad Eftenie și Banda Foto despre fotografia de stradă și creativitate, apoi vor avea la dispoziție o saptamana pentru a fotografia locul lor preferat din oraș.

Orașul este mediul nostru de viață. Este un loc al contradicțiilor. Orașul ne trezește în fiecare zi, este locul în care ne desfașurăm activitatea repetitivă, dar, mai important, este mediul în care creăm.

A fotografia orașul este ca și cand ai incerca să fotografiezi un val. Este în continuă schimbare, niciodată la fel, cuprinzător și impresionant. Orașul constituie o resursă inepuizabilă de inspirație fotografică, creând experiențe unice din încercarea de a cuprinde întreaga agitație. Prin fotografie sunt curpinse secunde inimitabile ce dezvăluie mici secrete ale locurilor urbane, orașul devenind familiar, cunoscut, apropiat – orașul nostru, al meu, al tău.

Workshopul de fotografie urbană Arăta-ne orașul tău! își propune exprimarea prin imagine a viziunii fiecăruia dintre participanți despre locul său preferat din București, imaginile putând deveni oglinda unei povești nemărturisite până acum. Participanții vor fotografia creativ un loc ce îi definește, pe care îl preferă și în care se regăsesc.

Cu toții suntem creatori de momente și împreună, prin portretele fotografice ale locurilor preferate, vom constitui părți ale puzzle-ului ce definește orașul și felul în care noi îl percepem și îl locuim. Prin îmbinarea diverselor tipuri de fotografie – portret, arhitectura, abstract, lightpainting, peisaj – participanții vor da viață orașului și vor experimenta fotografia în moduri pe care nu le-au mai abordat până acum, într-o experiență unică.

Desfășurare:
Workshopul de fotografie urbană Arată-ne orașul tău! debutează cu o prelegere interactivă susținută de Vlad Eftenie – arhitect și fotograf urban (www.veftenie.daportfolio.com). Se vor introduce concepte specifice cunoașterii și înțelegerii a spațiului urban, a portretului urban, se va aborda tehnica fotografierii în oraș și se vor analiza imagini de fotografie urbană.

Partea a doua este dedicată fotografierii practice a temei workshopului, pe durata întregii săptămâni. Fiecare participant va ieși la fotografiat și va avea ocazia să descopere orașul într-o nouă perspectivă. Veți avea ocazia să vă întâlniți cu fotograful Vlad Eftenie, chiar în timpul săptămânii, și să testați aparate DSLR marca Nikon.

În partea a treia, la finalul săptămânii, se vor prelua lucrările participanților și se vor analiza prin discuții libere împreună cu Vlad Eftenie și Banda Foto. La final, vom premia cele mai reușite fotografii. Criteriul cel mai important în aprecierea fotografiilor va fi abilitatea lor de a spune o poveste atât vizual cât și cu vocea fotografului, însoțite, evident, de o perspectivă creativă.

Locație: Orange Concept Store
Parteneri: Nikon
Întâlnire: sâmbătă, 14 mai 2011, ora 10:00
Perioadă: 14 – 21 mai 2011
Preț: 100 Ron

Pentru înscrieri accesați pagina dedicată.

Află mai multe despre “Luna MAI, Luna Fotografiei Creative” pe site-ul bandafoto.ro.

2 Comments

Scrie un comentariu